IE9 of lager? Update je browser nu!

RAMSJ Amsterdam

Ramsj, Steven Sterk


2015


http://www.ramsj.nl


 

Steven Sterk koopt van kleine en grote uitgeverijen partijen boeken op, prijst die af en brengt ze opnieuw in de handel voor een lagere prijs. ‘Ramsj’ heet dat in het vakjargon. Steven Sterk heeft zich ontwikkeld tot de belangrijkste speler in het hogere segment van de markt.

 

De opdracht: Zorg voor een nieuwe visuele lijn die het principe van ramsj uitdraagt, maar tegelijkertijd stijlvol is. Bouw daarbij een webshop waarbij de interne processen, waar mogelijk, worden geautomatiseerd en de online verkoop wordt gefaciliteerd en uitgebreid.

 

ramsj9
plastic

Een miljoen boeken

Vanuit het magazijn in Gorredijk worden de ruim 1 miljoen boeken met behulp van aanbiedingen doorverkocht aan boekhandels, particulieren, museumwinkels, kookwinkels, de Bijenkorf en bol.com

Via het WordPress CMS i.c.m. WooCommerce hoeft slechts nog een fractie van de handelingen te worden uitgevoerd. Facturen en pakbonnen worden gegenereerd en afhankelijk van afmetingen en gewichten via PostNL (API) automatisch track&trace labels op de pakbon verwerkt.

Versnelde workflow

Het logistieke proces werd geanalyseerd en vertaald naar een geautomatiseerde workflow die forse tijdswinst op de werkvloer oplevert.

ramsj4
ramsj7

Vijf maal per jaar verschijnt er een ramsjkrant met de aanbieding van nieuwe titels.

BWH ontwikkelde een geautomatiseerd systeem waarbij de krant met 130 boeken en al zijn gegevens vanuit excel wordt gegenereerd naar een gedrukte versie en een (responsive) digitale versie. Hierna behoeft de vormgeving slechts nog ‘finetuning’. Een efficiënte integratie van on- en offline.

Bezoek ook de website van Ramsj

Andere projecten