IE9 of lager? Update je browser nu!

Abe Bonnema Prijs

Abe Bonnema Prijs


2013


http://www.abebonnemaprijs.nl


Met de Abe Bonnema Prijs is een nieuwe architectuurprijs in het leven geroepen. Een hele ambitieuze met een daarbij passend bedrag van EUR 50.000,- voor de winnaar. Doel van de prijs is het stimuleren van de kwaliteit van de architectuur in Nederland. De Abe Bonnema Prijs is een tweejaarlijkse prijs en wordt uitgereikt aan de architect van het door de jury aangewezen beste bouwproject. De eerste winnaar was meteen een hele bijzondere: het Spaanse architectenduo Antonio Cruz en Antonio Ortiz met Het Nieuwe Rijksmuseum.

 

Opdracht
BWH ontwerpers is gevraagd de huisstijl en online middelen te ontwikkelen van de Abe Bonnemaprijs. In 2013 is de Abe Bonnema Prijs voor het eerst uitgereikt. BWH heeft diverse uitingen ontwikkeld waaronder een catalogus, expositie, uitnodigingskaart, de website, oorkondes en digitale presentatie.

 

Uitvoering
De catalogus bevat een overzicht van alle ingezonden projecten met een uitgebreid juryrapport van de genomineerden. Het gedachtengoed van Abe Bonnema, een functionalist puur sang, was een belangrijke leidraad bij het ontwerp van de catalogus en kenmerkt zich door een helder en flexibel stramien.

De inzendingen worden volledig digitaal verwerkt, waardoor de jury met één druk op de knop heel snel over alle projectinformatie kan beschikken.

Meer informatie op www.abebonnemaprijs.nl

Andere projecten